Informatii generale despre deshidratoare

Pe acest site sunt prezentate preturile pentru cateva dintre modelele de utilaje produse de catre societatea noastra. In continuare sunt prezentate cateva informatii privind conditiile de achizitie ale acestora. Aceleasi informatii sunt prezente si in ofertele personalizate trimise catre clienti.

Modele de utilaje

Datorita sistemului modular, deshidratoarele pot fi asamblate sub diverse variante. 28 de modele sunt prezente in lista de preturi, dar alte configuratii sunt posibile. Cele mai vandute modele de deshidratoare sunt: FD-1×2, FD-1×3, FD-2×2 si FD-3×3. Pentru clientii care au limitare in privinta inaltimii, producem doua modele de utilaje (FD-1x2SF si FD-2x2SF) cu inaltimea de 2.12 [m] pentru a putea fi asamblate in incaperi cu inaltimea de 2.3 … 2.5 [m]. Vedeti aici mai multe detalii: Deshidrator SF (small form).

Informatii tehnice

Sistemul de automatizare permite configurarea procesului de deshidratare in functie de necesitatile clientului. Acesta premite printre altele: memorarea a 65535 retete, fiecare cu acelasi numar de faze, memorarea tuturor proceselor de deshidratare trecute, afisarea grafica si exportul datelor, masurarea in 2 puncte a temperaturii si a umiditatii aerului, controlul de la distanta al utilajului (cu unele restrictii datorita noilor reguli ale Microsoft privind update-urile) si multe altele. Consultati manualul sistemului de automatizare pentru mai multe informatii.

Software automatizare deshidrator
Software automatizare deshidrator

Puterea centralei este orientativa, aceasta se calculeaza in functie de produsele care se deshidrateaza cel mai repede. Puterea mentionata este pentru produse care se deshidrateaza in 10 ore. Deshidratorul trebuie alimentat cu agent termic (apa deionizata si antigel – etilen-glicol, antigel pentru radiatoare de aluminiu cu inhibitor de coroziune -, concentratie minima 4:1) la minim 85°C generat de o centrala termica.

Masa fructelor introduse in deshidrator variaza in functie de modul de taiere si amplasare acestora in vederea deshidratarii. De asemenea aceasta este influentata si de dimensiunea bucatilor. Capacitatea mentionata este pentru mere feliate (7mm) si incarcare standard a suprafetelor de uscare cu 4kg / m2. Cantitatea maxima recomandata de fructe este de 8 kg fructe / mde tava. Fiecare tava are o suprafata de 0.24m2 (0.4 x 0.6 m).

Asezare felii de mere pe tava deshidratorului
Asezare felii de mere pe tava deshidratorului

Elementele interioare ale utilajului care pot lua contact cu alimentele sunt executate din materiale inoxidabile rezistente la coroziune. Tavile sunt confectionate din plasa de inox alimentar (ANSI 304) cu rama din acelasi material. Carucioarele unt executate din acelasi material.

Peretii interiori ai incintei sunt executati din aluminiu rezistent la coroziune. Peretii exteriori sunt executati din aluminiu vopsit in camp electrostatic. Peretii sunt izolati cu vata minerala de 100mm. Elementele de asamblare (suruburi, piulite, nituri) sunt in general din INOX, cu exceptia celor care datorita rolului lor functional necesita alte materiale.

Izolatie perete deshidrator
Izolatie perete deshidrator

Utilajul incorporeaza tehnologii mai noi de de 3 ani. Sistem de automatizare este continuu imbunatatit atat prin experienta clientilor cat si prin testarile si experimentele noastre.

Garantia generala a sistemului este de 24 luni de la data livrarii. Garantia pentru software este de 5 ani. Garantia pentru rezistanta la coroiune a carcasei este de 10 ani. Garantia consumabilelor este de 12 luni.

Montaj deshidrator modular
Montaj deshidrator modular

In general timpul de realizare al unui utilaj de deshidratare este de 4-6 saptamani iar montajul dureaza intre 7 si 14 zile in functie de dimensiunea acestuia.

Pretul include

Un set de tavi si carucioare este inclus in pret. Este posibil ca in cazul in care se doreste un alt model de tava (tava plina de exemplu) acesta sa poate fi realizat. Contacati-ne pentru mai multe detalii.

Tavi deshidrator
Tavi deshidrator

Datorita dimensiunii utilajului, asamblarea acestuia este realizata la client. Asamblarea presupune operatiuni care pentru utilaje de dimensiuni mai mici sunt facute in fabrica, drept urmare pretul include asamblarea utilajului in locatie, punerea in functiune si instruirea personalului.

Pretul include sistemul de tubulatura si filtrare standard pentru admisia si evacuarea aerului in limita a 2m fata de peretele exterior prin care se face evacuarea.

Sistem admisie-evacuare aer deshidrator
Sistem admisie-evacuare aer deshidrator

Pretul nu include

Centrala termica pentru producerea agentului termic necesar functionarii nu este inclusa in pret. Centrala termica si instalatia aferenta pentru alimentarea utilajului cu agent termic vor fi responsabilitatea clientului iar lucrarea se va realiza sub indrumarea noastra pentru a asigura compatibilitatea cu utilajul. Tipul centralei termice este de asemenea la alegerea clientului.

Costul transportului utilajului nu este inclus. Acesta se calculeaza in functie de distanta si dimensiunea utilajului. Estimativ costul cu transportul este de aproximativ 50 euro / 100 km calculat pentru distanta dus-intors intre locatia montajului si Bucuresti.

Transport deshidrator
Transport deshidrator

Informatii de ordin financiar

Pretul este exprimat in general in EURO si nu include TVA. Valoarea se factureaza in RON tinand cont de cursul BNR al EURO din ziua facturarii. Daca doriti oferta sa fie exprimata in RON va rugam sa mentionati acest lucru in cererea de oferta.

Modalitatea de plata si desfasurare a contractului este urmatoarea: la semnarea contractului se achita un avans de minim 50% pentru demararea executiei; dupa realizarea in fabrica a deshidratorului, inainte cu 5 zile de livrarea acestuia, se va achita 40% din valoarea contractului, iar restul de 10% se achita la maxim 30 zile de la data livrarii si instalarii utilajului.