MORCOVI (cca 20 g/persoana)
- Cantitatea necesara pentru o persoana – cca 20 g
- Cantitatea de apa necesara – 1 litru pentru 100 g
- Sare – 2 g la 1 litru de apa



Pregatirea
Se clătesc morcovii deshidrataţi în apă rece, după care se introduc în apa clocotită, cu adaos de sare. Se lasă să se înmoaie morcovii cuburi o oră, iar plăcuţele, feliile sau tăiţeii 30 minute, fără a se continua încălzirea. Se încălzesc apoi din nou pană la clocot şi se continuă încet fierberea timp de 20-30 minute pentru morcovii cuburi şi 15-20 mnute pentru morcovii felii, tăiţei sau plăcuţe .
Se strecoară şi se pregătesc ca şi morcovii proaspeţi utilizandu-se la nevoie şi o parte din apa folosită la fierbere .
100 g morcovi deshidrataţi, felii sau tăiţei, echivalează cu cca 600 g morcovi rehidrataţi.