Pregatirea culinara a legumelor deshidratate – Morcovi

MORCOVI (cca 20 g/persoana)

  • Cantitatea necesara pentru o persoana – cca 20 g
  • Cantitatea de apa necesara – 1 litru pentru 100 g
  • Sare – 2 g la 1 litru de apa
 

Pregatirea

Se clătesc morcovii deshidrataţi în apă rece, după care se introduc în apa clocotită, cu adaos de sare. Se lasă să se înmoaie morcovii cuburi o oră, iar plăcuţele, feliile sau tăiţeii 30 minute, fără a se continua încălzirea. Se încălzesc apoi din nou pană la clocot şi se continuă încet fierberea timp de 20-30 minute pentru morcovii cuburi şi 15-20 mnute pentru morcovii felii, tăiţei sau plăcuţe .

Se strecoară şi se pregătesc ca şi morcovii proaspeţi utilizandu-se la nevoie şi o parte din apa folosită la fierbere .

100 g morcovi deshidrataţi, felii sau tăiţei, echivalează cu cca 600 g morcovi rehidrataţi.