Pregatirea culinara a legumelor deshidratate – Cartofi

CARTOFI (30g/persoana)

• Cantitatea necesara pentru o persoana – 30 g
• Cantitatea de apa necesara rehidratarii – 2 l pentru 250 grame
• Sare – 3 – 4 grame la 1 l apa

Cartofi deshidratati chipsuri
  

Pregatirea:

Se spală cartofii deshidrataţi în apă rece, după care se introduc în apă clocotită, cu adaos de sare.
Se lasă să se înmoaie o oră cartofii cuburi, iar cartofii plăcuţe şi felii timp de 30 minute, fără să se continue fierberea.

Se încălzesc din nou pînă la clocot şi se continuă încet fierberea timp de 15-30 minute pentru cartofii cuburi şi 15-20 minute pentru cartofii felii, plăcuţe.
Se strecoară şi se pregătesc ca şi cartofii proaspeţi, utilizîndu-se la nevoie şi o parte din apa folosită la fierbere.
Pentru obţinerea cartofilor prăjiţi se folosesc cartofi deshidrataţi sub formă de felii sau tăiţei (pai). Se clătesc în apă rece, apoi se introduc în apă docotită, cu adaos de sare, se lasă să se înmoaie timp de 30 minute, fără să se continue fier­ berea. Se strecoară şi se pun la prăjit ca şi cartofii proaspeţi.

100 g cartofi deshidrataţi echivalează cu 400-450 g cartofi rehidrataţi.